Bryggeriet

Bryggeriet

Mathotellet Thorbjørnrud har selvsagt også en forkjærlighet for godt drikke. Litt av poenget med å drive som vi gjør, er jo at vi får leke masse, pleie matentusiasmen vår – og utforske hvordan vi kan få frem det beste i råvarene våre for at smakene skal spille sammen i hotellrestauranten. Å brygge øl på huset gir oss uendelig mange flere muligheter for krysslek og smaksmoro. Velkommen til et av Norges ytterst få hotellbryggerier!


Thorbjørnrud Hotellbryggeri
Vårt lille bryggeri er hotelldirektør Kjetils baby. Etter utallige år som Olav Lie-Nilsens trofaste våpendrager, både i lokalmatsatsingen og driften av hotellet, trengte nok Kjetil et sted å lukke døra bak seg og la humla surre. Ikke bare for å dyrke sin uttalte ølentusiasme, men også for å kunne leke litt i arbeidstiden uten for mye innblanding fra Olav.

Thorbjørnrud Gårdsøl
Thorbjønrud Gårdsøl er et overgjæret øl som er brygget med henblikk på gamle tradisjoner fra både Belgia og Norge. Ølet er fruktig med toner av krydder og lav bitterhet. Kjetil og hans medbrygger Lars Ruud, som forøvrig er arkitekten bak dette ølet,  har lyktes godt i å lage et øl som passer inn i menyene på Thorbjønrud. Vi serverer det gjerne til suppene og ostene våre, men ølet står seg også veldig fint alene, uten tiltugg.

At vi har kalt det Gårdsøl betyr ikke at ølet har vært innom Øvre Kjekshus, eller at det er brygget på kuer. Gårdsøl er en øltype – derav navnet – 100% hotelløl her altså, bare så det er nevnt.

Thorbjørnrud Maltøl
Kjetil drømmer også om å brygge et helnorsk øl. Det norske Gårdsølet eller maltølet som det også kalles, er et helt unikt og en helnorsk øl kultur som ikke er kopiert fra noen andre land. Oppskriftene og ikke minst gjæren (kveik) som brukes har overlevd generasjoner rundt omkring gårdene på Vestlandet spesielt. Testing og innhenting av norske råvarer er i gang, så gir vi lyd når vi har noe klart!

 

Ølhotell
For alle ølentusiaster som ønsker eller planlegger å besøke oss. Gi oss et hint før dere kommer! Dere kan selvfølgelig bestille ølsmaking, men hvis Kjetil er på huset, kan dere kanskje få vekslet noen ord og diskutert ølutvalget vårt med ham. Vi vil også invitere til ulike ølarrangementer utover året, så følg med på FB for invitasjon!

Til toppen