AKTIVITETER

Thorbjørnrud er et idyllisk og rolig sted, men mulighetene for adspredelser er mange!
Bla nedover for å se alle de lokale aktivitetene, den lokale kunsten & kulturen og ikke minst alle museene rundt oss!

Oversiktsbilde av Hadeland_Glassverk

HADELAND GLASSVERK

Hadeland Glassverk ligger på Jevnaker, i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift.

De forvalter en betydelig historie og kulturarv, men satser samtidig på kontinuerlig utvikling og ny design, for å møte fremtidens behov. Hadeland Glassverk har de siste 20 årene gått gjennom en stor og positiv endringsprosess, og det er skapt ny dynamikk og fremtidstro.

Trykk her for åpningstider.

Se hva som skjer på Glassverket her.

The Twist installasjonen på Kistefoss

KISTEFOS

Kistefos er unik kulturdestinasjon, beliggende i vakre omgivelser på Jevnaker. Kistefos er bygd på det tidligere fabrikkområdet til Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark med 52 skulpturer, to kunstgallerier med skiftende utstillinger, samt et industrimuseum.

Det nye signaturbygget The Twist har høstet en rekke priser og nominasjoner for sitt spektakulære design. I 2020 ble Kistefos omtalt som en «must-see cultural destination» av The New York Times.

Trykk her for åpningstider og priser.

Book et opphold på minst 2 netter å få flott pris på Kistefosbilett, rom, frokost & middag her!

AKTIVITETER

Randsfjorden Badepark
RANDSFJORDEN BADEPARK

Besøk Randsfjord badepark, en av Nord-Europas største oppblåsbare badeparker. Med over 3500 kvm med vannmoro har de ønsket velkommen til rundt 45 000 besøkende i sesongen. Deres "minipark" er for de små (4-8 år), mens den "store parken" passer for de eldre (7 år og oppover). Sikkerheten er viktig, derfor er miniparken kun for de små. Ta med familien og opplev en fantastisk dag i vannet!

Vi selger billetter med 25% rabatt til badeparken når du booker hotellrom på nett en dato i tidsrommet 17.juni - 20.august! Du vil kunne legge til badeparkbillett som tillegg i din booking. Biletter hentes i resepsjonen.

Vannsurfing ved Flyt FjordSauna
FLYT FJORDSAUNA

Flyt Fjordsauna, ved Randsfjorden i Jevnaker, er en unik opplevelse som kombinerer badstu og bading/isbading. Denne badeplattformen flyter stille på fjorden, og gir deg muligheten til å nyte varmen i badstuen mens du ser ut over det glitrende vannet. Kombinasjonen av badstu og bading/isbading har økt i popularitet de siste årene, og hos Flyt Fjordsauna ønsker de å gjøre denne spennende aktiviteten tilgjengelig for flere.

Book saunaen her.

Finn saunaen på kartet.

Kanotur med Fossen Friluft
FOSSEN FRILUFT

På Ringkollen i fantastiske Nordmarka i utkanten av Oslo finner du Fossen friluft. De brenner for å formidle gode naturopplevelser, friluftsglede og mestring i naturen. Gjennom å tilrettelegge for spennende og morsomme aktiviteter ute i marka vil de skape engasjement for naturen, motivere folk til å utfordre seg selv og rett og slett ha det gøy ute.

Sjekk ut forskjellige opplevelser her.

Se ulike bedriftstilbud her.

Alpakkaer fra Bølgen Alpakka
BØLGEN ALPAKKA

Bølgen Alpakka tilbyr alpakka vandringer og tilpasser arrangementer for ulike anledninger som bursdager, utdrikningslag og mer. De har også en butikk med alpakka-produkter og garn fra egne dyr.

Priser:

Besøk: 100 kr per person (gratis for barn under 2 år).

Alpakkavandring: 300 kr per person per dyr.

Du kan nå de på telefon: 47237872, eller via e-post: [email protected].

 

Interiøret til Ringeriksbadet
RINGERIKSBADET

Ringeriksbadet på Helgelandsmoen er en allsidig svømmehall og badeanlegg som tilbyr moro, trening, og velvære for alle aldre og behov. Deres bassenger er tilrettelagt for funksjonshemmede, og de har sklier, boblebenker, samt stupetårn og brett. Merk at barn må være 10 år og svømmedyktige for å bade alene uten voksen.

Priser og åpningstider finner du her.

Nyheter på Ringeriksbadet.

ABC Racing GoKart
ABC RACING

ABC Racing er et utleiesenter der du kan leie GoKart og spille paintball. ABC Racing har GoKarts for både voksne og barn. De har også mulighet for å ta imot større grupper, bedrifter og utdrikningslag.

Sjekk ut prislistene her.

Book større løp for grupper & bedrifter.

Ringerike Golfklubb sin bane om sommeren
RINGERIKE GOLFKLUBB

Ringerike Golfklubb ble stiftet i 2001 og tilbyr en 9-hulls skogsbane (slopet som 18 hull) med par 70 ved Ådalselva. De har en avslappet atmosfære som passer for golfere i alle aldre og ferdighetsnivåer. Deres tilbud inkluderer nybegynnerkurs (Veien til Golf), ukentlig onsdagsgolf, klubbmesterskap, Nordea Pairs, og andre turneringer.

Åpningstider.

Priser.

MUSEER

Hovedhuset på Hadeland Folkemuseum
HADELAND FOLKEMUSEUM

Hadeland Folkemuseum ligger på Tingelstadhøgda i Gran kommune på Hadeland. Folkemuseet har faste og midlertidige utstillinger, gjenstandssamlinger, arkiv og friluftsmuseum med over 30 antikvariske bygninger fra 1700-, 1800- og 1900-tallet. De stiller også opp med varierte arrangementer gjennom hele året .

Åpningstider og priser finner du her.

Se hva som skjer på museet her.

Ringeriks Museet totalbilde
RINGERIKES MUSEUM

Ringerikes Museum er et kulturhistorisk museum i Norderhov gamle prestegård. Opplev lokalhistorie, inkludert prestegårdens rolle i slaget mot svenskene i 1716 og en samling av ikoner fra 1400-tallet. Museet inkluderer også et hjemmefrontmuseum fra andre verdenskrig og historien om møtet mellom Jørgen Moe og Peter Christen Asbjørnsen.

Åpningstider og priser.

Se hva du kan gjøre.

Hovedbygget til Veien Kulturminnepark
VEIEN KULTURMINNEPARK

Veien Kulturminnepark er hjemmet til Østlandets største gravfelt fra eldre jernalder med over 100 gravhauger og et gjenreist romertidens langhus som gir innsikt i vikingenes forfedres liv. Parken har også et arkeologisk museum med skiftende utstillinger, en kafé og arrangerer ulike aktiviteter som Barnas dag, Tidenes skaperfest, Eventyrspill, Romertid på Veien og Dyredag. Vi tilbyr også omvisninger hver torsdag, slik at du kan utforske historien på en engasjerende måte.

Her finner du praktisk info.

Se hva du kan oppleve her.

 

Hadeland Bergverksmusseum
HADELAND BERGVERKSMUSEUM

Hadeland Bergverksmuseum er et museum for Hadelands geologi og bergverkshistorie. Museet har sesongåpent i sommermånedene og tilbyr både omvisning i gruvene, sommerprogram, kafé og utstillinger. 

Dra på gruvesafari!

Tider og priser.

KUNST & KULTUR

Søsterkirkene på Granavolden
SØSTERKIRKENE

Søsterkirkene på Granavollen er en imponerende landemerke høyt over bygda, med en mystisk historie. Disse to kirken ligger tett ved siden av hverandre og deres tårn utgjør grunnlaget for kommunevåpenet i Gran. Granavollen har en lang historie som samlingssted, både før og etter kristendommen. Runesteiner, gravhauger og skriftlige kilder forteller om områdets betydning som et viktig religiøst og politisk senter gjennom tidene.

Les mer om kirkene her.

Bilde av Glasslåven Kunstsenter
GLASSLÅVEN KUNSTSENTER

Glasslåven på Hadeland er en historisk låve fra 1880-tallet omgjort til et kunstsenter. Her kan du oppleve samtidskunst og kunsthåndverk i tre utstillingsperioder årlig. Høyloftet brukes til arrangementer, og i Stallen finner du galleri og butikk med kunst og design. 14 kunstnere leier atelierer her, og Dronning Sonja åpnet Glasslåven den 27. april 2016.

Åpningstider og priser finner du her.

Finn ut hvilke utstillinger du kan se her.

Hadeland Landhandel
HADELAND LANDHANDEL

Hadeland Landhandel tilbyr blant annet kortreist mat, spesielle gaver, egne produkter, interiør og firmagaver. Ønsker du å kjøpe en suvenir fra ditt opphold på Hadeland? Da er Hadeland Landhandel den riktige butikken!

Se åpningstidene til butikken her.