Om oss

Thorbjørnrud er ikke bare et tradisjonsrikt konferansehotell
– vi er også en av Norges beste lokalmatprodusenter!

Gård, ysteri, bryggeri og kjøkkenhage
I hotellrestauranten serverer vi kjøtt fra vår egen gård, Øvre Kjekshus, og i den historiske hagen dyrker vi grønnsaker. I 2015 anla vi ysteri i hotellbassenget der vi blant annet lager blåmuggoster på melk fra sau og ku, og en veldig god cheddar. Cheddaren ble hedret med Spesialitets-merket i 2017. Vår nyeste arena for smak og moro, er vårt eget hotellbryggeri. Og selvsagt ligger det flere mat- og drikkeplaner i skuffen og venter på realisering.

Drømmen om å være selvforsynt 
Men hvorfor ta seg bryet? Mye av skylden må vi nok legge på hotelleier Olav Lie-Nilsen. Olav er bonde og utrolig glad i å se både dyr og planter gro. I en verden der de fleste mennesker har mistet kontakten med maten de spiser, så Olav en mulighet til å gjenopprette denne kontakten for gjestene sine. Ved å servere kjøtt fra glade dyr oppi lia, og ost som han egenhendig hadde tryllet frem, kunne han kanskje trigge entusiasmen rundt dyrevelferd, levende kulturlandskap og ren lokalmat. 

Historisk med særegen arkitektur 
Gården hvor Thorbjørnrud hotell ligger i dag, har en lang og allsidig historie
– og kan spores tilbake til 1300-tallet. Hovedhuset har blant annet vært direktørboligen til Hadeland Glassverk. Hotellfløyen ble bygget på i 1980-årene, arkitekt var Alf Bastiansen. Nybygget er en sjelden arkitektonisk perle med mye glass og følgelig mye lys og utsyn til den historiske hagen og Randsfjorden. Den ærverdige Direktørboligen fungerer i dag som selskaps- og restaurantlokale. Vi har ellers gjort mye for å skape et levende, fargerikt og inspirerende hotell – ved hjelp av interiør og kunst og den frodige hagen. Velkommen.

Til toppen